fbpx

MIT NYÚJTHATOK?

Önbizalom, Önismereti Tanácsadás

Mindenki egy sajátos tehetséggel születik, jó valamiben.

Nem kell mindenben jónak lenni. Amiben igazán, természeted szerint jó vagy, azt abban találod meg, amit igazán szeretsz. Amikor azzal foglalkozol, amit szeretsz, szárnyal a magabiztosságod. Önbizalommal telve érkezünk a világba, de legkésőbb a kamaszkor alatt egy jó adagot elveszítünk belőle és nem tudjuk, hogyan szerezzük vissza. Nem az a küldetésünk, hogy bizonytalan, feszélyezett roncsokként bujdokoljunk, hanem az hogy megmutassuk meg, kik is vagyunk tulajdonképpen, és mire vagyunk képesek.

A Valódi Önbizalom: kedveled magad, örülsz annak, aki vagy, nem próbálsz valaki másnak látszani, hogy megszerettesd magad másokkal.

Nem önhitt, arrogáns, aki meg akar győzni másokat arról, hogy ő valaki. Nem hangoztatja, hogy ő milyen jó, csak csendben teszi a dolgát. A valódi önbecsülés elköteleződés önmagad szeretete iránt, hiányosságaid tudatos elfogadása, önmagaddal szembeni együttérzés kifejlesztése. Az önismeret során, amint belső nyugtalan elméd lehalkul, meghallhatod nyugodt elméd üzenetét:

FENNTARTÁSOK NÉLKÜL SZERETHETŐ VAGY!

A Valódi önbecsülésnek semmi köze a teljesítmény alapján kialakított önértékeléshez: „Értékes emberi lény vagyok, attól függetlenül, hogy ezt meg tudom-e tenni, vagy sem.” 

Alapja az együttérzés önmagammal is. Az együttérzés magja mindenkiben benne van, hiszen csecsemőkorunkban így maradtunk életben. Ám felnőttként nehezebben aktiválódik, megnyugvást biztosítva, mint a frusztráció, szorongás, melyek a túlélést szolgálják.

Éberséggel tudatossá teheted az erőforrásokat biztosító pozitív állapotaidat. Ehhez Két alapvető jártasság szükséges: a reális látásmód, mi szerint, a tévedés, az elvárásoknak való meg nem felelés és a kudarc természetes. Személyes hiányosságaid neked épp úgy vannak, mint bárki másnak.  A másik, az önsorsrontó történetekről való leválás, melyen gyakran visznek tévútra.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, és úgy érzed, hogy hasznos lehet a számodra,

szereretettel várlak!