fbpx

MIT NYÚJTHATOK?

Simonton – gyógyító képzelet

A gyógyuláshoz az egész ember kell

Megfelelő pszichés támogatással jelentősen növelhető egy beteg ember gyógyulási esélye, valamint csökkenthető a rákos betegséghez is kapcsolódó, szorongás, depresszió kialakulásának esélye. Javul a beteg életminősége. A betegséggel való megküzdés sikeresen támogatható relaxációs – imaginációs technikák segítségével, valamint stressz kezelő gondolkodási alternatívák megismerésével.

A Simonton módszer a test és lélek integrált módszere

Carl Simonton radiológus és Stefani Mathews-Simonton pszichológus dolgozta ki. A tréning során az elméleti ismeretek és gyakorlati tapasztalatok alapjául Carl Simonton, Stephanie Simonton, valamint James Creighton magyarul „Gyógyító képzelet” címmel megjelent könyve szolgál, kiegészítve a korszerű onkológiai ismeretekkel és a kognitív pszichológia elméleti és gyakorlati tapasztalataival. Azon alapszik, hogy sokkal valószínűbb a gyógyulás akkor, ha az egész embert mozgósítjuk a gyógyulás érdekében. Érzéseink és gondolataink hatással vannak testünkre. Saját felelősségünk megvizsgálni és ha szükséges megváltoztatni azokat. A program betegek életminőségét, élethosszát befolyásolhatja.

Az elme, és az érzelmek teremtő erejére épít.

Tartalmazza a relaxációra épülő öngyógyító imaginációt, az érzelmi egyensúly kialakítását, betegséggel kapcsolatos szorongás, félelmek, halálfélelem feldolgozását, a jövővel kapcsolatos pozitív célok megalkotását, valamint a módszer fontos eleme a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás is.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, és úgy érzed, hogy hasznos lehet számodra,

szeretettel várlak!