fbpx

Egy változás mikor lesz tartós?

Ahhoz, hogy egy változás tartósan rögzüljön, legalább 21 napi folyamatos tréningre van szükség. Ezt úgy nevezzük, hogy változásrögzülés.

A 60-as években a NASA végzett egy kísérletet, hogy az asztronautákat felkészítsék a súlytalanság állapotának hatásaira. Ehhez egy speciális védő szemüveget fejlesztettek ki, mely a feje tetejére állította a valóság vizuális érzékelését, mindent fordítva láttak. A szemüvegeket mintegy 4 hétig viselték, napi 24 órán keresztül. Meglepő volt, hogy körülbelül 21 nap után az asztronauták hozzászoktak a megváltozott körülményekhez, és a látott kép érzékelése visszaállt náluk a helyes irányba. megvalósult a változásrögzülés.

Később egy másik csoportot tesztelve, 19 nap után egy éjszakára levehették a szemüvegüket. Ekkor azonban a következő reggelen minden visszaállt a régi állapotba, és a kísérleti személyeknek újra kellett kezdeniük a fordított optikához való szoktatást. Míg újra alkalmazkodott az érzékelésük az asztronautáknak további 21 napra volt szükségük, hogy újból hozzászokjanak a megváltozott látásmódhoz!

Ha szeretnél hasonló tartalmakat olvasni, kövesd az oldalt!

Hírlevél

Ha érdekel a téma, keress meg!

Jelentkezz be egyéni tanácsadásra.
Most